Uitslag Brabantse Sprint Kampioenschappen 24 en 25 november in Eindhoven

Afgelopen weekend werden in Eindhoven de Brabantse Sprint Kampioenschappen gehouden. Daarbij waren in totaal vijf Schijndelse zwemmers aanwezig, uitkomende voor diverse verenigingen in de regio.

Namens het Schijndelse Neptunus '58 kwam daarbij Rik den Otter viermaal in actie. Zaterdag startte de dertienjarige zwemmer op de 50 rug en 100 wissel. Op de rugslag eindigde hij als twaalfde en verbeterde hij zijn persoonlijke record uit april met 1.3 seconde. Daarmee bleef hij ook ruim binnen de limiet voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen. Op de 100 meter wisselslag was hij eveneens 1.3 seconde sneller dan zijn oude persoonlijke record en eindigde hij als veertiende. Op de vlinderslag was Rik een dag later 1.25 seconde sneller dan zijn slechts twee maanden oude pr en behaalde hij de vijfde plaats. Het verschil met het brons was slechts een kwart tel! Kort daarna stond de vierde en laatste afstand op het programma, de 50 meter vrije slag. Het doel was om onder de 29.23 te zwemmen, en zich daarmee te kwalificeren voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen in het eerste weekend van februari. Rik ging volle bak af, maar moest na het keerpunt iets inleveren. Een goede eindsprint leverde een knappe 28.59 op en daarmee was hij exact een seconde sneller dan zijn oude persoonlijke record en ruim sneller dan de limiet voor de NJ. Rik eindigde op een negende plaats.

Indy Jongman (Zeester-Meerval Uden) behaalde gouden medailles op de 50 vlinder, 50 rug, 50 school en 100 wissel, terwijl er zilver op de 50 vrij was voor de elfjarige zwemster. Haar zus Kyra (13) behaalde zilver op de 50 vlinder, 50 rug en 100 wissel en brons op de 50 vrij. Indy en Kyra zwommen samen in het team wat op de 4x50 wissel de zilveren medaille behaalde. Kyra behaalde met drie clubgenotes op de 4x50 vrij de gouden medaille. Hun clubgenote Bente van Bergen behaalde goud op de 50 vlinder, zilver op de 50 vrij, brons op de 100 wissel en een vierde plaats op de 50 rug. Op de 4x50 wissel eindigde de zestienjarige als vierde, maar op de 4x50 vrij was er wel een bronzen medaille. Mark van Dinther (BZV 's-Hertogenbosch) behaalde de vijftiende plaats op de 50 vrij en de 23e plaats op zowel de 50 vlinder als de 50 school. Op de vlinderslag verbeterde Mark (18) zijn persoonlijke record van vier weken geleden met bijna driekwart tel.

Uitslag

Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'